Első nap

 2011.08.08. 22:59

És eljött augusztus 5-e. A derekam eddigre - talán a kihagyott tornák és a sok motorozás hatására - ismét fájdogálni kezdett. A 'kiváló' erőnlétem és a derekam okán előre eldöntött tény volt, hogy a snatch tesztnek nem megyek neki. Éjszaka azért még biztos ami tutti, egy WC-ről visszatérés apropóján ráültem a macskára, amitől a derekam jól beállt. 

Reggel aztán AtH-t felvettem a lakása előtt, majd kivándoroltunk Szentendrére. Borzalmas izgatottan, feszültséggel telve érkeztünk. Gyors ismerkedés, regisztráció, csoportbontás. Mi Fabio Zonin csapatába kerültünk. Gyors eligazítás, köszönés után bemelegítés Gabival majd csoportbontás és a húzódzkodási teszt következett. Na, mondom szép, ha már itt elbukom. De nem buktam. Az 5 felhúzást viszonylag simán megcsináltam, AtH-nak fel se tűnt, hogy történt valami. Ezután Pavel tartott rövid eligazítást, és elkezdtük a tanulást. Az első 2 nap alapját a következők képezték:

  • Magyarázat
  • Gyakorlás
  • Büntetés

Büntetés mindenképp volt. Ha volt rajtunk sapka azért, ha nem azért. Az első napra összesen 1 kör farmerwalk/24kg, 3 kör farmerwalk/32kg (2 kört mentem csak) és egy kör farmerwalk/28kg jutott.

A büntetésen kívüli események meglepően érdekesek voltak. A legegyszerűbb mozdulatsort - deadlift - is részletesen kitárgyaltunk, átbeszéltünk. Ha jól emlékszem az első nap tananyaga a deadlift, a swing, a goblet squat és a török felállás volt. Sok gyakorlással, és sok magyarázattal múlattuk az időt. Szünet nem sok volt, így a reggel 8-tól este 6-ig tartó edzéssorozat pillanatok alatt elrepült. Nem tagadom, közben többször meghaltunk, de az órát nem igen néztük.

A napot egy kellemes edzéssel zártuk, ami elvileg egy guggolás - swing kombinációs létra lett volna, de maguk az instruktorok is eléggé belezavarodtak. Maradjunk annyiban, hogy 1 és 6 közötti swing valamint 1-1 guggolás volt a program.

Nap végére AtH-val megállapítottuk, hogy talán kicsit korai volt nekünk ez a tréning. Nem úgy, mint augusztus, hanem mint 2011.

A bejegyzés trackback címe:

https://xettlebell.blog.hu/api/trackback/id/tr363135460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tamioslo 2011.08.13. 09:30:55

Akkor most te csak 3 buntetest kaptal, nem? Az nem is sok! Volt, aki meg tobb buntetest kapott? Remelem:-)
süti beállítások módosítása